Recent posts

Prozone IT Solutions

Šta radi poslovni analitičar, a šta programer?

Razgovarali smo sa Natašom, poslovnom analitičarkom i Branislavom, programerom koji sarađuju na projektu implementacije i održavanja IBM Maximo u nekoliko sektora naftne kompanije.

Prozone IT Solutions

Naših prvih 20 godina – počeci, usponi i izazovi Prozone tima

Strpljenje, upornost i rad čine nepobedivu kombinaciju za uspeh. U ovoj godini kada slavimo 20. rođendan, sasvim smo sigurni da nas je to dovelo do stabilne kompanije koja brojnim industrijama čini posao lakšim i efikasnijim. Iza nas je puno koraka, ili bolje rečeno, kilometara. Bili bismo neiskreni kada bismo rekli da je sve bilo lako. […]

Prozone IT Solutions

Zašto je custom softver pravo rešenje za Vaš biznis?

Od kompanija koje rade na pravljenju custom softvera uvek dobijate bolju podršku od onih koje prave gotove softvere.

Da li je IBM Maximo pravi EAM softver za Vas?

Širom B2B i B2C industrije, kompanije se oslanjaju na mnoštvo fizičkih sredstava koja besprekorno rade u svakom trenutku kako bi se obezbedila maksimalna efikasnost i kvalitet radnih procesa. IoT uređaji postaju integralni elementi za preduzeća koja obavljaju svakodnevne zadatke, a upravljanje i nadgledanje imovine postaju presudni za rad i optimizaciju.

Tu dolazi EAM softver. Enterprise Asset Management sistemi nude sveobuhvatne alate za upravljanje imovinom širom preduzeća, pre svega opremom, mašinama i vozilima. Softver je presudan za dobijanje uvida i podataka neophodnih za održavanje i kontrolu inteligentne imovine kompanije.

Vodeći Enterprise Asset Management softver današnjice, IBM Maximo je robustan sistem koji pokriva čitav niz različitih aspekata radnih procesa preduzeća, od upravljanja imovinom i prediktivnog održavanja do daljinskog nadzora i dubinske analize i izveštavanja.

IBM Maximo je opširno, moćno rešenje koje kompanijama nudi niz značajnih karakteristika i korisnih opcija. Međutim, da li je EAM sistem ono što treba Vašem preduzeću – saznajte u nastavku teksta.

 

Šta je IBM Maximo?

IBM-ov softver za upravljanje imovinom u preduzećima dizajniran je za optimizaciju performansi imovine kompanije tokom njihovog životnog ciklusa, a samim tim i za povećanje produktivnosti, efikasnosti pogona i smanjenje operativnih troškova.

Maximo nudi nekoliko izuzetno korisnih opcija, kao što su upravljanje imovinom, daljinski nadzor i prediktivno održavanje.

Funkcija upravljanja imovinom omogućava analizu i optimizaciju performansi i produženi životni ciklus imovine, kao i smanjenje zastoja u radu. Maximo se može pohvaliti opcijama daljinskog upravljanja na osnovu AI. Pored toga, ovaj EAM softver uključuje funkciju predviđanja održavanja koja koristi uvide iz operativnih podataka i analitike.

IBM Maximo nudi dodatne proizvode za proširenje rešenja za upravljanje imovinom koja odgovaraju specifičnim potrebama Vaše industrije. Sistem omogućava promenu rasporeda stranica aplikacija, oznaka i sadržaja koji definišu kupci, kao i automatizaciju procesa i mogućnosti toka posla. IBM sistem obuhvata poslovnu inteligenciju i opcije kreiranja izveštaja za procese u kompaniji kao što su radni nalozi, zalihe i dobavljači itd.

Softver se isporučuje kao paket aplikacija, SaaS i rešenje On-Prem. Štaviše, nudi niz aplikacija, od lokalnih do cloud-a, i trajnih licenci do mesečnih pretplata.

 

Ko koristi IBM Maximo?

Vebsajt za istraživanje aplikacija i uvid u kupovine, Apps Run the World, sprovela je studiju baze korisnika IBM Maximo. Istraživanje je pokazalo da se Maximo prvenstveno koristi u industriji profesionalnih usluga, zatim naftnoj, gasnoj i hemijskoj industriji, građevinarstvu i nekretninama, komunalnim preduzećima, prerađivačkoj i transportnoj industriji kao najmanje prisutnoj među kupcima softvera.

Podela klijenata IBM Maximo-a po broju zaposlenih pokazuje da 60% tih kompanija ima između 1000 i 10000 radnika, dok je preostalih 40% podeljeno podjednako između preduzeća sa 100-1000 i 10000+ zaposlenih.

Kada je reč o prihodu kompanije, 60% klijenata Maximo-a prijavilo je preko 1000 miliona dolara, dok je preostalih 40% prijavilo između 100 i 1000 miliona dolara prihoda.

Neki od korisnika softvera IBM Maximo su svetski poznate kompanije i lideri kao što su Universal Parks, Atkins Global, CHS Inc., Thames Water, Mitie, QuadReal, Volker Wessells Stevin i drugi.

IBM-ov EAM sistem je razvijen uglavnom za industrije kao što su energetika i komunalne usluge, hemijska i naftna industrija, transport i proizvodnja, iako se njegove jedinstvene karakteristike mogu koristiti širom sveta, u vladi, bankarstvu, finansijama i širokom spektru drugih industrija.

U stvari, IBM-ovi podaci pokazuju da Maximo koristi polovina najvećih svetskih kompanija za naftu i gas, komunalne usluge i dve trećine vodećih farmaceutskih, automobilskih, vazduhoplovnih i odbrambenih organizacija. Sistem upravlja nekim od najintenzivnijih svetskih preduzeća, na primer 5 od 15 najprometnijih brodskih luka na svetu i 9 od 18 najprometnijih aerodroma na svetu.

 

Da li je IBM Maximo EAM sistem pravi izbor za Vas?

Maximo je mudar izbor ako Vaša kompanija poseduje teške mašine, vozne parkove, više objekata ili bilo koju drugu vrstu fizičke imovine. IBM Maximo uključuje opcije upravljanja imovinom specifične za nišu, što znači da nećete morati razmišljati o tome hoće li se softver pokazati efikasnim i prikladnim za Vašu industriju.

Ovaj EAM softver dizajniran je za velika preduzeća sa više objekata, velikim brojem imovine i mašinama koje nose opterećenje procesa kompanije. Organizacije koje zavise od imovine smatraće da su mogućnosti upravljanja imovinom IBM Maximo softvera neprocenjive, jer pomažu da zadaci postanu transparentniji, koherentniji, automatizovani i pojednostavljeni.

Maximo je robustan softver za upravljanje imovinom i stoga izvrstan izbor za međunarodne organizacije – i sve one koji to žele postati. Bez obzira na Vašu industriju, sistem za upravljanje imovinom preduzeća IBM Maximo nudi skup korisnih i efikasnih alata za sve potrebe i zahteve Vaše kompanije u osnovnoj Maximo verziji i dodacima specifičnim za industriju.

Za najkorisniju integraciju softvera IBM Maximo EAM u Vaše radne procese i zadatke, u bilo kom trenutku možete kontaktirati dobavljače sistema koji mogu pružiti pomoć pri odabiru najbolje opcije koja odgovara zahtevima Vaše organizacije.