Šta je IBM Maximo?

IBM Maximo je platforma za upravljanje imovinom koja kombinuje upravljanje imovinom preduzeća sa upravljanjem održavanjem.

 

Šta radi IBM Maximo?

Ovaj softver pokriva kompletan proces održavanja od nabavke rezervnih delova, usluga podizvođača, preko magacina do prijave kvarova i radnih naloga.

Koristeći jedan sistem, kompanije mogu da prate i upravljaju čitavim životnim ciklusom imovine preduzeća uključujući komunikacije, proizvodnju, hardver, objekte, softver, transport i još mnogo toga. Ova centralizovana funkcionalnost omogućava korisnicima da imaju kontrolu i vidljivost nad stanjem sredstava i procesima i da maksimalno smanje zastoje u proizvodnji.

IBM Maximo sadrži kompletan paket alata kao što su upravljanje imovinom, preventivno i prediktivno održavanje, upravljanje radnim nalozima i analitičko izveštavanje. Može se primeniti u cloud-u ili na licu mesta i može mu se pristupiti sa skoro svakog uređaja.

Koji su to moduli koje čine IBM Maximo?

IBM Maximo Asset Management sastoji se od šest integrisanih modula za upravljanje:

 • Upravljanje imovinom (Asset management) – Ovaj modul kontroliše i prati informacije o imovini kroz ceo životni vek uključujući lokaciju, izmene, troškove itd.
 • Upravljanje radovima (Work management) – Upravlja aktivnostima održavanja, od inicijalnog zahteva i izrade radnog naloga do evidencije obavljenog posla;
 • Upravljanje uslugama (Service management) – Prima zahteve za uslugom (Service Request), prati, ažurira i prioritizuje.
 • Upravljanje ugovorima (Contract management) – Vodi evidenciju o svim vrstama ugovora: za nabavku, zakup, iznajmljivanje, garancija, cene rada…
 • Upravljanje materijalima (Materials management) – Omogućava precizno praćenje svih materijala i rezervnih delova i njihovog korišćenja. Smanjuje zalihe i eliminiše nepotrebnu kupovinu;
 • Upravljanje nabavkama (Procurement management) – Planira nabavke, uprošćuje i kontroliše proces kupovine, vodi evidenciju o ugovorima za kupovinu po povlašćenim cenama, analizira ponude i kvalitet dobavljača… Prozone je razvio eCommerce addon koji se integriše sa ovim modulom i povezuje web stranice dobavljača, tako da postoji mogućnost nabvke direktno iz Maxima.

Koji su benefiti korišćenja softvera IBM Maximo?

Upotrebom ovog rešenja optimizuje se iskorišćenje opreme i produžava njen životni vek, povećava se nivo operativnosti opreme i kvalitet održavanja. Posledično se smanjuju gubici. Povećava se srednje vreme između otkaza. Na taj način se povećavaju parametri pouzdanosti i povećava se profit.

Pojednostavljuju se procesi i povećava se efikasnost celog sistema. Omogućava se pouzdanost i optimizuju se performanse sredstava, kao i maksimizaciju povraćaja ulaganja.

Koje usluge pruža Prozone kada je IBM Maximo u pitanju?

Implementacija IBM Maximo

Sertifikovani programeri Prozone-a, implementiraju IBM Maximo softver koji se uspešno integriše sa postojećim ERP rešenjima kao što su SAP ili Oracle.

IBM Maximo nadogradnja

Inženjeri Prozone-a prate aktuelne verzije IBM softvera i sugerišu momenat kada je vreme da se pređe na novu verziju.

IBM Maximo podrška

Naš sertifikovani tim čini prvu liniju podrške. Oni rešavaju sve tekuće probleme. Ako se pojave greške čije popravke su van naših mogućnosti, u ime klijenta stupamo u kontakt sa IBM –ovom podrškom.

 IBM Maximo kastomizacija i konfiguracija

Klijent definiše svoje specifične zahteve, na osnovu kojih prilagođavamo rešenje ili kreiramo nove aplikacije na osnovu specifičnih poslovnih procesa koji već postoje unutar kompanije klijenta.

IBM Maximo software licence

Nudimo pristup najboljim popustima i ponudama za licenciranje i obnavljanje kroz naš dugogodišnji odnos sa IBM-om i sve benificije koje ostvarujemo nivoom partnerstva.

IBM Maximo obuka

Kako se projekat približava produkciji, neophodno je da svi krajnji korisnici budu edukovani o tome kako da koriste novi sistem. Organizujemo obuke za trenere koji će nakon toga držati obuke svojim kolegama koji će koristiti Maximo.

Kome smo sve implementirali Maximo?

Zemlja – Srbija

Industrija – Naftna industrija

 • NIS – Rafinerija Nafte Pančevo
 • NIS – Blok istraživanje i proizvodnja

NIS gazprom neft logo

 

Zemlja – Kuvajt

Industrija – Naftna industrija

 • Petrochemical Industries Company KSC
 • Kuwait Oil Company
 • Kuwait National Petroleum Company

 

Industrija – Energija i komunalne usluge

 • Alghanim International General Trading & Contracting
 • Operators Lebanon, Facility Management

 

Industrija – Proizvodnja

 • The Kuwait Danish Dairy Company

Industrija – Javni sektor

 • Kuwait National Assembly

Projekti na kojima smo učestvovali sa partnerima

Zemlja – Velika Britanija

Industrija – Putovanja i prevoz

Industrija – Komunalne usluge

 • SGN (Scotia Gas Network), UK
 • Affinity Water, UK

IBM Maximo eCommerce add-on

Razvoj portala, kastomizacija implementacija:

Zemlja – SAD

Industrija – Proizvodnja

 

 

Industrija – Energija i komunalne usluge

 

Industrija – Putovanja i prevoz

Zakažite konsultacije → info@prozone.rs