Kao članica Vojvođanskog IKT klastera, “Prozone” je imao mogućnost da razgovara i prenese svoja iskustva na temu poslovanja domaćih ICT kompanija u svetu.

U saradnji sa Key Connection Media koja nas je posetila početkom maja meseca, emitovan je prilog o našem poslovanju u inostranstvu za emisiju EkonNews na Studiju B: Kako poboljšati uslove poslovanja u Srbiji?

Video prenosimo u celosti:

U okviru EkonNewsa predstavljene su tri emisije koje su obradile teme: koji su najtraženiji poslovi u Srbiji, i da li je domaći obrazovni sistem usklađen sa potrebama na tržištu? Nedostaju nam softverski inženjeri, ali i kadrovi i profili iz oblasti građevinarstva.

Iako bi trebalo raditi na razvijanju novih tehnologija i unapređenju domaće privrede, kao i podsticanju proizvodnje, potrebno je prepoznati ono što tržište traži, kako bi se školovali kadrovi koji će u budućnosti moći da nađu posao. Država je prepoznala značaj tradicionalnih zanata i ove godine prvi put finansijski podržala ovaj sektor, dok s druge strane avioni domaće proizvodnje napravljeni u Kraljevu nemaju podršku nadležnih…