Prozone je u ovoj godini uspešno implementirao i pustio u produkciju BPM softversko rešenje za obradu Leasing zahteva u okviru kompanije Raiffeisen Leasing/Rent. U ovoj kompaniji se već nekoliko godina koristi softversko rešenje Prozone-a za automatizaciju procesa rada za brokere osiguranja za Raiffeisen Assistance – Insurance Broker.

Izazov ove implementacije bila je detaljnost diferencijacije između vremena TTY (Time To Yes) i TTC (Time To Cash) provedenih u obradi zahteva. TTY predstavlja vreme od kreiranja zahteva te vreme tokom kojeg klijent dostavlja dokumentaciju neophodnu za procenu rizika, do samog odobrenja lizing zahteva, dok je TTC vreme koje protekne od momenta odobrenja zahteva pa do plaćanja.

TTY se kroji tako da se pridobije i potom zadrži klijent, dok je TTC dizajniran za izvršenje nakon prodaje i kompletiranja – „Ono što ne možemo da izmerimo, ne možemo ni da unapredimo“.

U osnovi ovog BPM rešenja postavljena je eDocumentus platforma kojom je omogućeno neometano skladištenje i rad sa dokumentacije, dok su u okviru DMS formi postavljene tačke integracije sa spoljnim servisima koje Raiffeisen Leasing/Rent koristi: povlačenje izveštaja sa APR-a, izveštaja Kreditnog biroa, izveštaja crne liste i PEP liste.